Dracolian

Een gloednieuwe TovenaarsRPG.
 
IndexPortalFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggenVIP

Deel | 
 

 Les 6. Zwerkbal inleiding

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Prince Grazel
Admin
avatar

Man
Aantal berichten : 115
Leeftijd : 25
Woonplaats : Knokke
Sikkels : 1896
Health points :
100 / 100100 / 100

Experience Points :
0 / 1000 / 100

Registration date : 02-03-08

Karakter profiel
Profiel:

BerichtOnderwerp: Les 6. Zwerkbal inleiding   za maa 22, 2008 11:19 pm

Les 6. Zwerkbal inleiding

Vandaag is het weer een theorie les want toetsen tel ik niet mee als theorieles
Dat is pech hebben hé maar het gaat over Zwerkbal dus zo erg is dat niet


De ballen
Zwerkbal wordt gespeeld met drie verschillende ballen:
De Slurk is een normale ronde rode bal. Vroeger werd hij van leer gemaakten was hij bruin. Toen zat er ook vaak een lus aan. De Slurk wordt met één hand gevangen en gegooid. Daarom had hij vroeger ook wel vingergaten. Dit soort slurken werden in 1875 afgeschaft en kwam er een houvastbezwering. Nu is de Slurk naadloos en heeft een doorsnede van dertig centimeter. Sinds een zwerkbalwedstrijd in 1711 is de slurk rood, aangezien hij anders niet te zien was als hij in de modder lag. De Jagers vonden het vervelend dat ze -als ze de Slurk miste- naar beneden moesten duiken om hem te vangen. Daarom behekste Spirulina Pasmoer zo dat hij langzaam naar beneden viel. Dat gebeurt nog steeds.
De Beukers zijn twee zwarte ballen die proberen iedereen die in hun vizier zijn van zijn/haar bezem af te werpen. Vroeger heette ze Bonkers.
De Gouden Snaai is een klein, rond, gouden balletje met vleugeltjes dat supersnel rondfladdert. Een Snaai heeft huidherinneringen. Dit betekent dat een Snaai zo is betoverd dat hij de eerste persoon die hem aanraakt naderhand kan identificeren. Hierdoor kan de Snaai uitsluitsel geven wanneer het niet zeker is wie de Snaai tijdens een Zwerkbalwedstrijd als eerste heeft gevangen. Hierdoor wordt een Snaai ook nooit met een blote hand aangeraakt voordat hij wordt gebruikt tijdens een Zwerkbalwedstrijd. Zelfs de maker raakt de Snaai niet aan, deze draagt tijdens de fabricage handschoenen.


De spelers
Elk team bestaat uit 7 spelers:
De drie jagers hebben als taak om punten te scoren voor het team. Een punt wordt gescoord door middel van de Slurk door een van de 3 hoepels te gooien, wanneer dat is gedaan krijgt het team dat heeft gescoord 10 punten erbij.
De wachter heeft als taak om ervoor te zorgen dat het vijandige team niet scoort. Hij verdedigt dus de hoepels.
De twee drijvers hebben als taak om het vijandige team te dwarsbomen. Dit doen ze met behulp van de beukers. De drijvers beschikken namelijk over korte knuppels, een soort van verkorte honkbalknuppel, met deze knuppels slaan ze de beukers in de richting van het vijandige team. Tegelijkertijd verdedigen ze hun eigen teamgenoten ook tegen vijandige inkomende beukers.
De zoeker heeft als om de Gouden Snaai te vangen. De gouden snaai is namelijk 150 punten waard bij zwerkbal. Bovendien is het spel afgelopen als de snaai gevangen is. Wanneer een team meer dan 150 punten achterstaat, is het niet gunstig om de snaai te vangen en dan is het de taak van de zoeker van het achterlopende team dat hij verhindert dat de tegenstander de snaai vangt.


Het veld
Zwerkbal wordt gespeeld op een ovaal veld ter grote van een voetbalveld met aan beide kanten 3 grote masten met aan de bovenkant ringen waardoor heen kan worden geworpen. De speeltijd van het spel hangt volledig af aan de 2 zoekers van het team, het spel stopt namelijk pas als de gouden snaai is gevangen.

Geschiedenis
Zwerkbal begon als een simpel spel gespeeld op bezems, waarbij de spelers De Slurk overspelen en proberen in doelen aan beide kanten van het veld te scoren. Niet lang daarna werden er Beukers toegevoegd. De gouden Snaai werd weer later toegevoegd. De Snaai vindt zijn oorsprong in een andere oude sport waarbij de spelers een snelle, gouden vogel moesten proberen te vangen. In het jaar 1269 werd zo'n gouden vogel (een 'Gouden Smiecht') losgelaten. Diegene die hem zou vangen kreeg 150 Galjoenen (tegenwoordig meer dan 1 miljoen Galjoenen waard!). Later werd, ter verering van die sport, 150 punten gewaardeerd aan het team dat een gouden snaai zou vangen. De vogel was tegen deze tijd een bedreigde diersoort.

Huiswerk
Welke spelers moeten rekening houden met de beukers (2 punten)
a)Drijvers en Jagers
b)Drijvers en Zoekers
c)Drijvers,Jagers en Zoekers
d)Elke Speler

Welke positie zou jij het liefst willen spelen en waarom? (3 punten)

Beschrijf een slurk van vroeger. (4 punt)

Strikvraag
Wanneer Werd de Gouden Snaai toegevoegd bij Zwerkbal (1 punt)

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Les 6. Zwerkbal inleiding
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dracolian :: Vliegles-
Ga naar: